Områdesutveckling

Ikano Bostad är en långsiktig och engagerad bostadsutvecklare och fastighetsägare. Vårt breda erbjudande gör att vi kan ta ett större grepp i stadsdelsutvecklingen och både utveckla, bygga, äga och förvalta bostäder för människor i livets alla faser.

  För de många människorna

Vi har lång erfarenhet av att bygga kvadratsmarta, prisvärda, funktionella och hållbara bostäder. Genom att bygga så yt- och kostnadseffektivt som möjligt kan vi bygga bostäder som fler kan ha råd med.

  Stabil aktör

Vårt breda erbjudande och att vi finns på flera marknader gör oss till en stabil aktör att räkna med även när bostadsmarknaden är i gungning. Vi vill arbeta tillsammans med kunder, kommuner och andra aktörer i branschen. Då blir det också som bäst.

  Utifrån områdets förutsättningar

Vi känner stort ansvar för utvecklingen och förvaltningen av våra bostäder och bostadsområden. För oss är det viktigt att arbeta utifrån områdets förutsättningar och göra saker långsiktigt, ha en hög lokal närvaro och ett stort socialt engagemang på plats.

  Startat av grundaren till IKEA

Vi har byggt och förvaltat bostäder för de många människorna sedan 2005 när vi startades av grundaren till IKEA. För oss är det viktigt att hålla vad vi lovar och att vi lever upp till våra värderingar och vårt löfte att agera på schyssta villkor.

Tidiga skeden

Vi har flera projekt som är i tidigt skede i planeringen.

Elinegård

Området i Elinegård utvecklas i två etapper och kommer att bestå av cirka 2 800 bostäder totalt. Hela området är planerat att stå klart till 2030.

Telestaden

Det som en gång var Televerkets huvudkontor kommer att förvandlas till Farstas nya stadsdel Telestaden. 

Humlestaden

Vi utvecklar Humlestaden tillsammans med Stena Fastigheter och kommer att bygga cirka 3 000 bostadsrätter, hyresrätter och lokaler. Byggstarten är planerad under 2024.

Skeppskajen

 Vi samarbetar med Besqab i utvecklingen av Skeppskajen. Tillsammans kommer vi att bygga cirka 900 bostäder med byggstart tidigast 2021.

Årstahusen

En helt ny stadsdel precis i Årstaberg. Här kommer vi att bygga cirka 900 bostäder fördelat på fem kvarter. Hela området planeras att stå klart till 2029.

Sankt Lars

I Sankt Lars i Lund växer ett nytt bostadsområde fram. Utvecklingen av det som tidigare varit ett sjukhusområde från förra sekelskifte har pågått under några år. Här kommer Ikano Bostad att bygga cirka 400 bostäder.

Forsåker

I Södra Forsåker i Mölndal ska en helt ny stadsdel ta plats. Här äger Ikano Bostad en fastighet i anslutning till det större utvecklingsområdet i Forsåker i nära anslutning till Mölndal Centrum.

Skjutskontoret

Utvecklingen av Skjutskontoret är en del av Malmö stads planer att tätare fläta samman södra Kirseberg och Östervärn med Malmös östra och centrala delar. Här kommer vi att bygga cirka 200 hyresrätter.


Nya bostäder

Våra bostäder är genomtänkta med kvadratsmarta planlösningar för att få ut det mesta av varje kvadratmeter oavsett om det är en hyresrätt eller bostadsrätt. Genom standardisering kan vi lägga större omtanke på våra lösningar och metoder och samtidigt hålla priserna nere. Det innebär att våra kunder får en fyra till samma pris som de skulle få en tre hos ett annat bostadsbolag. Vi bygger i områden där det finns goda kommunikationer och god närservice – allt för en enklare vardag.

Våra radhus är moderna och genomtänkta ned till varje kvadratmeter och fulla av smarta lösningar. Vi bygger alltid med närhet till stadsliv, extra mycket förvaring och nästan alltid med en mysig liten trädgård. Radhusen präglas av hållbara lösningar och sin urbana känsla. Husen passar barnfamiljer och skapar förutsättningar för ett enklare och bättre vardagsliv.

Se några av våra referensprojekt

Förvaltning

Ikano Bostad är en långsiktig fastighetsägare och förvaltare. Vi äger och förvaltar cirka 6 000 hyresrätter i sammanhängande bostadsområden runt om i Sverige. Vi satsar alltid på våra bostadsområden och för oss är det viktigt att göra saker långsiktigt, ha en hög lokal närvaro och ett stort socialt engagemang på plats.

Se våra fastigheter

Vårdboenden

Vi utvecklar, äger och förvaltar trygga, moderna och behovsanpassade fastigheter för vårdboende. Där vill vi skapa morgondagens boende för äldre tillsammans med både privata operatörer och kommuner. För oss är det viktigt att våra vårdboenden är en del av staden och att de boende känner tillhörighet till samhället och blir en del av stadsmiljön. Vi vill att det ska vara enkelt för nära och kära att träffas, samtidigt som de som jobbar i våra fastigheter har nära till bra kommunikationer.

Mer om våra vårdboenden

Vi söker mark och samarbetspartners

På Ikano Bostad letar vi alltid efter mark och fastigheter i kommunikationsnära lägen. Väljer du oss får du en partner som har lång erfarenhet av att bygga bostäder som fler kan ha råd med, har ett brett kontaktnät och som värdesätter schyssta villkor, sunt förnuft och enkelhet.


Läs mer

Förändra byggreglerna

Vi vill att byggreglerna ses över och uppdateras efter dagens och framtidens behov.

BoLabb

I innovationsprogrammet BoLabb försöker vi hitta nyckeln till framtidens boende.

Hållbarhet

Vi vill att det ska vara enkelt för människor att leva hållbart.