Årstahusen

Som en naturlig fortsättning på Stockholms innerstad växer den nya stadsdelen Årstahusen fram i det gamla industriområdet i Årstaberg.

Om Årstahusen

Beräknas stå klart: 2029
Bostadstyp:

Bostadrätter, hyresrätter

Antal bostäder: 900

Tidslinjen visar var vi befinner oss just nu

Årstahusen ligger perfekt mellan Liljeholmstorget, Årsta centrum och Liljeholmskajen vid Årstaviken. Här förvandlas Årstabergs gamla industriområden till ett bostadsområde med fokus på gemenskap.

I Årstahusen utvecklas ett levande bostadsområde. Här finns allt som behövs för att få vardagen att fungera samtidigt som det är nära till både naturen och stadens puls. Det första kvarteret med de tre sextonvåningshusen har blivit en del av Stockholms stadsdel och satt Årstahusen på kartan.

 

Vi utvecklar hela området

Sedan några år är vi igång med utvecklingen av Årstahusen. Första kvarteret är färdigställa och inflyttade och det börjar bli dags för kvarter nummer två som kommer bestå av både bostadsrätter, hyresrätter, kommersiella lokaler och en förskola.

Bostäder för fler

I Årstahusen kommer det att finnas något för alla. Här kommer det att finnas bostäder som passar både förstagångsköparen, paret som flyttar ihop, barnfamiljen och pensionärerna som sålt villan. Från och med kvarter nummer två kommer alla bostäder att byggas enligt Svanen.

Fokus på gemenskap

I Årstahusen är det fokus på möten i vardagen och skapa förutsättningar för människor att mötas. Här ska det vara enkelt att dela på funktioner och saker som inte används jämt. Men hjälp av en digital boendenplattform sänks tröskeln för att kommunicera med sina grannar och dela på tjänster och saker.