En enklare vardag i Mölndal

I Södra Forsåker i Mölndal ska en helt ny stadsdel ta plats. Här äger Ikano Bostad en fastighet i anslutning till det större utvecklingsområdet i Forsåker i nära anslutning till Mölndal Centrum.

Om Södra Forsåker

Preliminär byggstart 2026
Bostadstyp

Bostadsrätter och hyresrätter

Antal bostäder: cirka 700

 

Tidslinjen visar var vi befinner oss just nu

Från Södra Forsåker kommer det att vara nära till det mesta. Härifrån tar du dig enkelt till natur-, bad- och friluftsliv vid Stensjön och Gunnebo slott, till pulsen i Göteborgs innerstad eller vidare ut i världen från Landvetter flygplats.

En enklare vardag

När området står klart kommer här att finnas både bostäder, arbetsplatser och service. Södra Forsåker kommer även ligga nära Mölndals nya järnvägsstation på den planerade järnvägssträckan mellan Göteborg-Borås som även stannar vid Landvetter flygplats. Med bra cykelvägar, utbyggd kollektivtrafik och den nya Forsåkerbron kommer det vara enkelt att välja bort bilen. 

Bostäder för fler

Här kommer vi att bygga bostäder som passar både den som flyttar hemifrån, barnfamiljen och pensionärerna som sålt villan. Det blir kvadratsmarta bostäder med ljus inredning, golv i ek och helkaklade badrum. Köken är välutrustade och moderna med induktionshäll och inbyggd kyl/frys från IKEA.

Vi bygger enligt Svanen

Här kommer vi att bygga enligt Svanen. En Svanenmärkt bostad är byggd med höga miljö- och häloskrav på produkt- och materialval, med en låg energianvändning och ett trivsamt inomhusklimat. Det kommer bli grönskande gårdar som främjar den biologiska mångfalden och med plats för lek, umgänge och vila. Allt med omtanke om människa och miljö.