S:t Lars – nya bostäder på historisk mark i Lund

I Sankt Lars i Lund växer ett nytt bostadsområde fram. Utvecklingen av det som tidigare varit ett sjukhusområde från förra sekelskifte har pågått under några år. Här kommer Ikano Bostad att bygga cirka 400 bostäder.

Om S:t Lars

Preliminär byggstart 2024/2025
Bostadstyp:

Bostadsrätter

Antal bostäder: cirka 400

 

Tidslinjen visar var vi befinner oss just nu

Sankt Lars i Lund

I området finns flera bevarade äldre och vackra byggnader och mycket grönska som bidrar till områdets karaktär. Det kommer att bli en modern, levande stadsdel med bostäder, skolor och förskolor, arbetsplatser och närservice.

Bostäder för fler

Här kommer vi att bygga bostäder som passar både den som flyttar hemifrån, barnfamiljen och pensionärerna som sålt villan. Det blir kvadratsmarta bostäder med ljus inredning, golv i ek och helkaklade badrum. Köken är välutrustade och moderna med induktionshäll och inbyggd kyl/frys från IKEA.

Vi bygger enligt Svanen

Här kommer vi att bygga enligt Svanen. En Svanenmärkt bostad är byggd med höga miljö- och häloskrav på produkt- och materialval, med en låg energianvändning och ett trivsamt inomhusklimat. Det kommer bli grönskande gårdar som främjar den biologiska mångfalden och med plats för lek, umgänge och vila. Allt med omtanke om människa och miljö.

En enklare vardag

Sankt Lars som bostadsområde växer allt mer fram och när allt står klart kommer det att vara en plats där det är enkelt att få ihop vardagen oavsett om är en barnfamilj eller student. Med bara ett par minuters promenad till nya pågatågstationen Klostergården bort tar du dig snabbt runt i Skåne. För den som föredrar cykel blir det enkelt att ta sig till både upp till centrala Lund och Malmö men cykelvägen över bron vid Höje å.