Liv och rörelse i Skeppskajen

I de gamla industrikvarteren i Kungsängen växer den nya stadsdelen Skeppskajen fram. Vi samarbetar med Besqab i utvecklingen av Skeppskajen. Tillsammans ska vi bygga cirka 900 bostäder.

Om Skeppskajen

Planerad byggstart: 2021
Bostadstyp:

Bostadsrätter

Antal bostäder: 900

 

Tidslinjen visar var vi befinner oss just nu

Skeppskajen är en historisk plats där det har lagrats spannmål och producerats kvarnprodukter i decennier. Efter drygt 150 år är det nu dags för nästa kapitel.

I Skeppskajen kommer vi att bygga 500 kvadratsmarta bostadsrätter. Skeppskajen kommer att kännetecknas av sin historiska miljö, de typiska Uppsalagränderna och stråken ner mot Fyrisån. Med sitt härliga solläge, industrikaraktär och närheten till Fyrisån kommer det att bli en unik plats i centrala Uppsala.

Vi utvecklar hela området

Vi kommer att ta ett helhetsgrepp på området och kommer att bygga cirka 500 bostäder. Det kommer att bli en stadsdel där människor bor och möts – på ett torg, på en restaurang, på en utställning eller bara för att njuta av ett stadsliv öppet för alla.  Läs mer om Skeppskajen här.

Bostäder för alla

I Skeppskajen kommer det att finnas något för alla. Här kommer det att finnas bostäder som passar både förstagångsköparen, barnfamiljen och pensionärerna som sålt villan. Husen följer vår designstrategi Keep it simple och utgår från principerna form, funktion, hållbarhet, kvalitet och kostnad.

Plats med historia

Skeppskajen kommer att präglas av sin ursprungliga miljö med dess industrikaraktär, kvarnstrukturen, gränderna och stråken ner mot Fyrisån. I kombination med nya bostadshus och mötesplatser kommer det fem hektar stora industriområdet att bli varierad stadsdel. Några hus kommer att påminna om historien, andra ge känsla av en modern stad i tiden.