Skjutskontoret – nya bostäder på anrik mark i Kirseberg

Många Malmöbor känner till platsen där anrika Hedbergs bil en gång sålde bilar. Nu är dags för nästa kapitel. Den kända art deco-fasaden med anor från 1930-talet kommer att bevaras och omges av nya bostäder.

Fakta om Skjutskontoret

Preliminär byggstart 2023
Boendeform

Hyresrätter

Antal bostäder: cirka 200

 

Tidslinjen visar var vi befinner oss just nu

Utvecklingen av Skjutskontoret är en del av Malmö stads planer att tätare fläta samman södra Kirseberg och Östervärn med Malmös östra och centrala delar. Här kommer vi att bygga cirka 200 hyresrätter som vi sedan kommer att fortsätta att långsiktigt äga och förvalta.

Bostäder för fler

Här kommer det att finnas bostäder som passar både den som flyttar hemifrån, barnfamiljen och pensionärerna som sålt villan. Det blir kvadratsmarta lägenheter med ljus inredning, golv i ek och helkaklade badrum. Köken är välutrustade och modena med induktionshäll och inbyggd kyl/frys från IKEA.

Grönskande gårdar

Grönska och möten i vardagen är viktigt för att vi ska må bra och trivas. Här kommer vi skapa grönskande gårdar med plats för både vila, umgänge och lek. Vi satsar också lite extra på grönska som främjar den biologiska mångfalden och på en bra dagvattenhantering.  

En enklare vardag

Skjutskontoret är en del av utbyggnaden av Kirseberg. Redan idag finns all tänkbar service och det är nära till det mesta som behövs för en enklare vardag. Med bara ett par minuters promenad till nya pågatågstationen Östervärn och fem minuter till bussarna vid knutpunkten Värnhemstorget tar du dig snabbt runt i Malmö med omnejd. På 10 minuter på cykel tar du dig snabbt till centrum, Lilla torg och Malmö Central.