Telestaden – en ny stadsdel på historisk mark i Farsta

Det som en gång var Televerkets huvudkontor kommer att förvandlas till Farstas nya stadsdel Telestaden. Tillsammans med Rikshem kommer vi att bygga 2 000 bostäder bara 20 minuter från Stockholms innerstad.

Om Telestaden

Bostadstyp:

Bostadsrätter

Antal bostäder: cirka 1 000
Preliminär byggstart: 2022

 

Tidslinjen visar var vi befinner oss just nu

Mitt i Farsta pågår planeringen av det som ska bli den nya stadsdelen Telestaden. Det som en gång var Televerkets huvudkontor kommer vi förvandlas till 2 000 bostäder, mötesplatser, arbetsplatser och service.

Här kommer Ikano Bostad att bygga cirka 1 000 bostäder. Alla våra bostäder kommer att byggas enligt Svanen och vara genomtänkt utformade med kvadratsmarta planlösningar för att förenkla vardagen.

Vi utvecklar hela området

Vi har lång erfarenhet av att utveckla större områden. I Telestaden tar vi ett helhetsgrepp på området och tittar på hela stadsdelen. Vilket sorts liv och rörelse kommer att ske här och vilka behov har dem som kommer att bo och arbeta här? Utifrån det planerar vi för gym, café och restauranger och annan kommersiell verksamhet och närservice som behövs för en enklare vardag.  

Bostäder för fler

I Telestaden kommer det att finnas något för alla. Här kommer det att finnas bostäder som passar både förstagångsköparen, barnfamiljen och pensionärerna som sålt villan. Husen följer vår designstrategi Keep it simple och utgår från principerna form, funktion, hållbarhet, kvalitet och kostnad.

En enklare vardag

Telestaden är en del i utvecklingen av Farsta. Efterhand som stadsdelen står klar kommer här att finnas goda kommunikationer, all tänkbar service och nära till det mesta som behövs för en enklare vardag. Läs mer om Telestaden här.