Lev livet, hela livet

Vi äger, utvecklar och förvaltar trygga och behovsanpassade fastigheter för vårdboenden

Vi skapar bostäder där människor vill bo och där Sverige växer. Tillsammans med våra samarbetspartners skapar vi bättre boendemiljö för de som kommit lite längre i livet. När vi bygger är det viktigt att vårdboendet blir en del av stadsmiljön. Vi vill göra det enkelt för nära och kära att träffas, samtidigt som de som jobbar i våra fastigheter har nära till kommunikationer. 

För oss är det viktigt att tänka på helheten. Genom att erbjuda vårdboenden, småhus, bostadsrätter och hyresrätter kan Ikano Bostad ta ett långsiktigt ansvar och vara med och utveckla hållbara bostadsområden och stadsdelar.

Vi har en stark vision och vilja att skapa en bättre boendemiljö. Tillsammans med våra samarbetspartners kan vi erbjuda service och tjänster runt våra boenden.

Vi driver inga egna boenden utan samarbetar med alla stora operatörer som hyr av oss. Det är viktigt för oss att vi delar samma värderingar för att kunna erbjuda en helhet.

Vi hjälper er att hjälpa era äldre

  • Till dig som är operatör

    Sedan 2016 äger, utvecklar och förvaltar vi trygga och funktionella fastigheter för vårdboenden. Det innebär nya möjligheter inte bara för oss, utan också för dig som operatör. Med vår stora erfarenhet från fastighetsbranschen, i kombination med en långsiktig ägare i ryggen, vill vi bidra till att förbättra svenska vårdboenden.

    Vårt släktskap med IKEA gör att vi drivs av innovation och smarta lösningar – alltid med de många människornas bästa i fokus. Nu söker vi nya, långsiktiga samarbetspartners som vill vara med och utveckla svenska vårdboenden tillsammans med oss. Vi samarbetar brett med olika operatörer och kan även tänka oss att bygga boenden med kommunen som operatör. När du blir kund hos oss jobbar vi tillsammans för att skapa boenden i framkant.

  • Till dig inom kommun och landsting

     Ikano har alltid stått på de många människornas sida. Och det tänker vi fortsätta med även i arbetet med vårdboenden. Vi äger, utvecklar och förvaltar behovsanpassade fastigheter, som bidrar till ett värdigt åldrande för de boende. Det här är en långsiktig satsning där vi tillsammans med våra samarbetspartners vill förbättra svenska vårdboenden.

    Med hyresrätter, bostadsrätter och småhus, tillsammans med vårdboenden och andra samhällsfastigheter, kan vi ge er inom kommuner och landsting ett brett samarbete över lång tid.

Våra vårdboenden

Område Operatör Antal lägenheter
Gottsunda, Uppsala Frösunda Omsorg AB 72
Hanveden, Haninge Frösunda Omsorg AB 54
Norrgårdshöjden, Åkersberga Humana 54
Sala Backe, Uppsala Aleris AB 83
Stora Sköndal, Stockholm Stiftelsen Stora Sköndal 74
Täby, Stockholm Ambea 80

Fakta

Antal boenden 6
Antal pågående projekt 1
Antal vårdplatser 361

Läs mer

Hållbarhet

Vi vill att det ska vara enkelt för människor att leva hållbart i och runt hemmet.

Om oss

Är det här början på en lång vänskap?